Белгия започва участието си на Мондиал 2022 днес срещу Канада. Феновете на Червените дяволи са спокойни, защото в груповата фаза на световни първенства белгийците са безгрешни вече 28 години. Единственият друг отбор, който не е губил мач в групите на световно толкова отдавна, а е Нидерландия. Тяхната последна загуба в групова фаза е също през 1994 г. - срещу Белгия с онзи незабравим гол на Филип Албер.

Последното поражение на белгийците в първата фаза на Мондиал е в САЩ. На 29 юни 1994 г. Червените дяволи губят от Саудитска Арабия с 0:1. Мач, от който остава известен и до днес гола на Ал Овайран, преминал почти целия терен с топка в краката преди да се разпише.

В последните 28 години Белгия има 12 мача в груповата фаза на световни първенства и няма нито една загуба. Резултатите на Червените дяволи са 7 победи и 5 равенства.

Дори рекордьорът по титли Бразилия е губил в групите по-скоро - през 1998 г. срещу Норвегия. За Аржентина да не говорим!

Предствянето на Белгия в групите е още по-забележително на последните две световни първенства. Тогава Червените дяволи спечелиха всичките си мачове - 6 от 6.