Треньорът на Испания Луис Енрике остана много доволен след победата със 7:0 над Коста Рика в първия мач на Ла Фурия Роха на Мондиал 2022. Това е и най-голямата победа в цялата история на Испания на големи форуми. Само в този мач иберийците вкараха с 1 гол по-малко отколкото в цялото първенство през 2010 г., когато спечелиха единствената си световна титла.

"Това беше много специален мач за нас. Искахме да започнем силно първенството, за да имаме по-големи шансове и го направихме. По традиция тръгваме трудно на големи форуми, но този път не беше така. Титлата? Моята цел не е това, а да подобрявам отбора и да се класираме напред. Останалото не е част от сценария", обяви Луис Енрике.

"Винаги съм чел, че ни липсвали голмайстори. Ние все още нямаме изявен голмайстор, но имаме много играчи, които могат да вкарват голове. Често похвалите ни отслабват и ние няма а се хванем в този капан".

Следващият съперник на Испания е четирикратния световен първенец Германия, кото загуби от Япония в другия мач от групата.

"Сега трябва да останем стъпили на земята. Обещавам ви едно, този отбор няма да спре и да си почива. Германия може да ни победи, защото е световна сила, но ние ще опитаме да излезем и да играем по същия начин. Понякога похвалите те главозамайват, но ние няма да се поддадем на това. Ще има и промени в състава", завърши Луис Енрике.