Треньорът на Гана Ото Адо изсипа гнева си върху съдията след загубата с 2:3 от Португалия. Наставникът недоволства за отсъдената дузпа, от която Кристияно Роналдо откри резултата. Адо открито обвини съдията Исмаел Елфат, че е свирил за Мореплавателите.

"Каква е причината да загубим? Съдията! Решението за дузпата определено беше грешно. Ние играехме с топката, контролирахме я. Тя беше в наше владение. Не знам защо ВАР не се намеси. Нямам обяснение. Съдията определено не беше в наша помощ", обяви Адо.

На въпрос дали дузпата не е отсъдена заради името на Роналдо и неговия авторитет, тренорът на Гана отвърна: "Трябва да питате рефера. Аз нямам доказателста за това. Ние играехме с топката и после имаше контакт. Според мен тук има нарушение за нас.Не знам дали ВАР просто се е разсеял и не следи какво става. Ако видите повторението, топката е у нас и има фаул срещу нас", допълни Адо.

Тренорът дори опитал да се срещне с рефера след мача, за да потърси обяснение.

"Опитах да говоря със съдията и се обърнах към хората от ФИФА, просто за спокоен разговор с рефера. Казаха ми, че е на среща и не може. Мисля, че те имат достатъчно инструкции и анализи. Би трябвало да намерят пет минути за треньора", споделя Адо.

Наставникът отговори и на въпрос за Роналдо и факта, че е първия играч в историята с голове на пет световни първенства.

"Когато някой вкара гол - поздравления. Но това определено си беше подарък. Мисля, че трябва да зададете този въпрос на съдията. До дузпата всичко беше възможно. След това мача стана малко луд".

Гана играе с Република Корея в понеделник в следващия си мач от група Н. Последната среща на Черните звезди е срещу Уругвай.