Геният на Лионел Меси постави Аржентина на пътя на победата срещу Мексико. Той вкара първия гол, а след това асистира за брилянтното попадение на Енцо Фернандес, който подпечата победата с 2:0. Съдбата е в името, казват аржентинците. И тук това е вярно. Защото Енцо Фернандес е кръстен на велик футболист - легендата на Ривер Плейт Енцо Франческоли.

Бащата на Енцо - Раул Фернандес е голям фен на Ривер и когато му се ражда сина го кръщава на легендата на тима Франческоли. Да, той е уругваец, но Принца, както го наричаха е една от най-големите фигури в историята на футбола в Южна Америка.

Енцо Фернандес е на 21 г. и играе за Бенфика. Той вече блесна този сезон в Шампионската лига с една асистенция за победата над Ювентус с 4:3. Още пристигнал в Европа това лято, той показа качествата си като вкара гол в дебюта си за Бенфика в предварителните кръгове на Шампионската лига с Мидтиланд. Вкара и в двата мача с датчаните. А дебюта в първенството? Гол срещу Арука.

С Аржентина тръгна малко по-бавно. Вкара чак в петия си мач, половин час след като влиза на мястото на Гуидо Родригес. Фернандес дебютира на световното срещу Саудитска Арабия, когато влезе през второто полувреме, а срещу Мексико бе титуляр.