Треньорът на Иран Карлос Кейрош влезе в пререкание в социалните мрежи с бившият национал на Германия Юрген Клинсман. Немецът е анализатор на Би Би Си за световното първенство и обвини иранските играчи, че обичат да симулират. "Те така играят. Обичат да заблуждават съдията и да изнервят съперника", обяви Клинси пред Би Би Си. Германецът критикува и бившият тренор на Реал Мадрид. "Кейрош не успя да се класира на световно първенство с Колумбия и Египет и предположи, че ако съдия на мача Уелс - Иран е бил европеец, резултата е щял да бъде различен. Това вбеси треньора на Иран Карлос Кейрош, който отвърна.

"Скъпи Юрген, ти поде инициативата да ме наричаш Карлос, затова вярвам, че е уместно да те наричам Юрген. Нали? Макар да не ме познаваш лично, ти подлагаш на съмнение характера ми с типичното предположение от силна позиция. Независимо колко уважавам, това, което си постигнал на терена, тези забележки за иранската култура, за националния тим на Иран, за моите играчи е срам за футбола. Никой не може да нарани нашето единство когато не е на нашето ниво", написа Кейрош в Туитър.

"Дори и така ние искаме да те поканим като гост да дойдеш в нашия лагер, да поговориш с иранските играчи и да научиш от тях за страната, хората от Иран, поетите и изкуството, алгербрата, хилядолетната персийска култура. И да чуеш от играчите ни колко обичат и уважават футбола. Като американец/германец разбираме, че не подкрепяш това. Няма проблем. И въпреки срамните ти забележки по Би Би Си, които опитват да омаловажат нашите усилия, саможертви и качества, обещаваме ти, че няма да те съдим относно твоята култура, корени и минало. Ти винаги си добре дошъл в нашето семейство", написа още Керош.

"В същото време искаме да проследим с интерес какво ще е решението на ФИФА за участието ти в Техническата група на Катар 2022. Защото, очевидно ние очакваме да подадеш оставка, преди да дойдеш в нашия лагер. Карлос".

Клинсман бе треньор на Германия през 2006 г, когато бундестима завърши трети на домашното световно първенство.