Нападателят на Уругвай Единсон Кавани хвърли вината върху треньора Алонсо след загубата с 0:2 от Португалия. Двукратният световен шампион остана с 1 точка от първите два мача в група Н на Мондиал 2022 и без нито един отбелязан гол. Ветеранът Кавани започна титуляр срещу Мореплавателите и макар урусите да имаха много положения, не успяха да се разпишат.

"Какво се случва? Питайте Алонсо... Той може да ви обясни по-добре какво се случва тактически. Ние сега трябва да се подготвим за следващият мач. Трябва да корегираме грешките си и да се справим по-добре", обяви Кавани.

Нито нападателя на Валенсия, нито влезлия от пейката Луис Суарес, нито звездата на Ливърпул Дарвин Нунес успяха да направят нещо в атака. Най-добрите положения за Уругвай се откриха пред Родриго Бентанкур през първото полувреме, Макси Гомес и Сесар де Араскаета.

"Много горчи да загубиш. Знаем какъв потенциал има в нашия отбор и можем да се справим по-добре. Да загубиш на световното е неприятно, защото нямаш много възможности за реакция. Следващият мач е финал за нас, защото имаме шанс да излезем от групата и трябва да го направим", допълни Кавани.