Още откакто групите за Мондиал 2022 бяха определени от жребия мача между Иран и САЩ изглежда като източник на проблеми за организаторите. Тази вечер двете нации, които имат трудни политически отношения десетилетия наред се изправят една срещу друга на световното в Катар. Публикация в официалния акаунт на американците е причината за поредния раздор. Публикувано класиране в групата, но без отличителните ислямски знаци на флага на Иран донесе проблемите сега.

Управниците в Иран искат САЩ да бъдат извадени от Мондиал 2022 от ФИФА. Местната федерация се позовава на нарушаване на дисциплинарния кодекс на ФИФА или по-точно член 13. От Американската федерация обявиха, че са махнали герба на Иран, защото подкрепят битката на жените срещу управлението на ислямската държава.

В член 13 е записано, че "всеки, който заплашва честта и интегритета на една държава, който използва унизителни думи или действия ще бъде санкциониран с наказание, което е най-малко 10 мача или определен период от време, или с всяка друга уместна мярка". Няколко параграфа по-нагоре се споменава и факта, че отбор може да бъде изваден от състезание.