Гарет Бейл най-вероятно няма да играе повече за Уелс, твърдят медиите в Англия. Звездата на Драконите бе сменен на полувремето срещу Англия при загубата с 0:3, която изхвърли Уелс от Мондиал 2022. Нападателят на Лос Анджелис ФК не бе напълно възстановен за световното първенство и това се видя в представянето на Драконите. Макар да вкара гол при равенството 1:1 със САЩ, Бейл не направи толкова, колкото на последните 2 европейски първенства, на които Уелс се класира.

За Драконите това бе първо участие на световно първенство от 1958 г. насам. Едва ли Бейл ще участва на следващото световно, но самия той няма намерение да се оттегля. Думите му след мача са, че ако страната му има нужда от него, той е на разположение.

"Ще продължа да играя за Уелс докато мога и докато ме искат. Това е труден момент за нас. Сега трябва да се вдигнем, защото имаме да се борим за европеското и битката започва през март и трябва да сме готови", заяви Бейл.

Треньорът на Драконите Роб Пейдж подписа нов четиригодишен контракт и от него зависи, дали ще продължи да използва Бейл. Ветеранът играе в МЛС, но в последните години често е преследван от контузии и трудности. Очаква се все пак Пейдж да разчита на Бейл за квалификациите, но определено края на звездата в националния наближава.