Грешникът на Белгия Ромелу Лукаку толкова се разочаровал от себе си след пропуските си срещу Хърватия, че е отменил планираната си почивка. 

Нападателят, който замина за Катал не напълно възстановен от контузия, влезе от пейката на почивката в решаващия мач и успя да пропусне 3 абсолютно чисти ситуации, които струваха отпадането на отбора от Мондиала. 

Според „Гадзета Дело Спорт“ Лукаку бил направо разбит емоционално след случилото се, така че отменил ваканцията си и ще поднови тренировки с Интер само 3 дни след драмата в Катар. 

Нападателят иска да влезе отново във форма, след като пристигайки обратно в Италия, бе преследван от контузии и не е стартирал за Нерадзурите от август, което  навреди и на подготовката му за световното първенство. 

Той влезе на два пъти от пейката в Катар, но пропуските му от последния мач ще го преследват със сигурност дълго. Следващият мач на Интер е чак на 4 януари, така че Лукаку ще има достатъчно време, за да подобри физическото си състояние за втората част от сезона.