Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт знае, че на отбора му предстои огромен тест срещу Франция на 1/4финала на световното първенство. 

Трите лъва нямаха проблеми срещу Сенегал и разбиха шампиона на Африка с 3:0, а и Петлите се справиха лесно с Полша, печелейки с 3:1, за да се стигне до големия сблъсък следващата събота. 

От началото на новия век Англия има само една победа в 7 мача срещу Франция, като Саутгейт загуби единственият си двубой срещу опонента с 2:3 през 2017-а. 

„По отношение на Франция това е най-голямото препятствие, пред което можехме да се изправим. Те са световни шампиони, имат сериозна дълбочина, талант и отлични играчи. Много е трудно да играеш срещу тях, защото могат да бележат и като индивидуалности са страхотни. Това обаче е фантастично предизвикателство” заяви Саутгейт. 

„Двата четвъртфинала, които са ясни (Аржентина – Нидерландия е другия) са исторически съперничества и винаги е хубаво да тестваш себе си срещу най-добрите. Те имат Мбапе, който вече направи страхотни неща, а освен това мисля, че и Гризман е феноменален играч. Жиру не спира да вкарва и имат талант на всяка позиция” добави той.