Съотборници и анализатори отново се прехласнаха по страхотната игра на Джуд Белингам, който снощи отново беше на отлично ниво при 3:0 над Сенегал. 

Младият халф продължава да е ключова фигура в състава на Гарет Саутгейт, макар че до първия гол снощи отборът не изглеждаше никак добре. Белингам обаче асистира за важния първи гол в мача на Джордън Хендерсън, а бе замесен и във втория, когато намери Фил Фодън, който пък изведе Хари Кейн. 

„Не искам да го хваля твърде много, защото все още е много млад, но той е един от най-талантливите играчи, които съм виждал. Не виждам слабо място в играта му и съм сигурен, че ще се превърне в най-добрият полузащитник в света” заяви Фодън за съотборника си. 

„Винаги съм казвал, че той е бъдещето, но сега виждам, че е и настоящето” добави Букайо Сака, който пък вкара третото попадение, отново след асистенция на Фодън. 

Анализаторите на Острова също не спестиха похвалите си за Белингам. „Много рядко се вижда халф, който се чувства толкова комфортно както в собствената, така и в противниковата половина. Изглежда, че той може да направи абсолютно всичко. Той е фантастичен и безстрашен” заяви Гари Невил. 

„Подобна игра се наблюдава при играчи на 26-27 години. Той обаче е невероятно зрял, взима правилни решения, притежава фантастичен последен пас, хлапето просто има всичко” добави Рой Кийн.