Нападателят на Англия Букайо Сака отново обяви, че е готов да изпълни дузпа и отхвърли сравненията със звездата на Франция Килиан Мбапе. В  събота двата тима се срещат в свиреп 1/4финал, като развръзка от бялата точка е доста възможна. 

Футболистът на Арсенал се превърна в грешник, пропускайки от бялата точка на финала на европейското първенство миналата година, но вече на няколко пъти е категоричен, че е преодолял разочарованието и е готов отново да изпълни наказателен удар, ако трябва. 

„След онзи момент определено помъдрях. Не бих изпълнявал дузпи за Арсенал впоследствие, ако не се чувствам готов и уверен. Ако дойде такъв момент  сега и бъда определен да бия, ще бъда повече от щастлив да го направя“ заяви Сака. 

„Опитах се да оставя онзи момент зад гърба си, макар че съм наясно, че никога няма да го забравя напълно. В същото време обаче, тези 3 гола, които вкараха до момента, много ми помогнаха. Любовта на феновете също е нещо много хубаво и черпя сила и от нея“ добави футболистът, който отхвърли сравненията с Килиан Мбапе, когато бе запитан дали счита, че прави подобна надпревара както французина преди 4 години, когато Петлите спечелиха титлата. 

„Благодаря за комплимента, но не. Има само един Килиан Мбапе. В същото време аз също съм единствен. За мен най-важното е да помогна на отбора. На турнира има много добри млади играчи и при нас вендага бих отбелязал Джуд Белингам и неговото отлично представяне. Просто съм доволен, че се справям добре. Целта е да стигнем далеч, а не да спечеля индивидуална награда“.