Суперзвездата на Бразилия Неймар призна, че се е притеснявал, че световното първенство е приключило за него след контузията му в първия мач срещу Сърбия. 

Тогава нападателят получи травма в глезена и имаше опасения, че може да е аут до края на турнира, но снощи се завърна и вкара от дузпа при победата над Южна Корея с 4:1 в 1/8финалите. 

Така той вече има 76 попадения за Селесао, като изостава само с едно от легендата Пеле, който бе окуражен от отбора, след като в момента има здравословни проблеми. 

„Вечерта след като се контузих, бе много трудна за мен. Мислех си за много различни неща, но най-вече са страхувах, че няма да мога да играя повече на световното първенство. С подкрепата на съотборниците си и близките си обаче, намерих сили, за да се справя“ заяви Неймар. 

Той вече има 7 гола в 12 мача на световни финали, след  като дебютира на турнира в ЮАР през 2010-а. „Доволен съм, защото не чувствах болка в глезена и играх добре. Винаги обаче има какво да се подобрява“ добави нападателят, чийто тим среща Хърватия на 1/4финала в петък следобед.