Капитанът на Англия Хари Кейн обяви, че поема своята отговорност за отпадането на отбора от световното първенство. Той обясни, че е бил готов да изпълни две дузпи, но просто не се е справил при втория удар. 

Нападателят прати топката над вратата с опит от бялата точка в последните минути, а това се оказа фатално, защото Англия загуби от Франция с 1:2 и отпадна от световното първенство. 

Преди това в началото на второто полувреме той бе изравнил с прецизно изпълнена дузпа и така настигна Уейн Руни по голове за националния, като и двамата имат по 53. В най-важния момент обаче, не успя да вкара. 

„Не, първото дузпа не ми повлия. Винаги се готвя да изпълня една или две дузпи и винаги знам какво искам да направя. Не мога да виня подготовката си, просто ударът ме предаде. Първият изстрел бе отличен, но при втория не намерих топката както исках” заяви Кейн. 

„Трябва да приема случилото се мъжки, макар че ще ме боли дълго, заради целия мач. Като капитан ще поема отговорността, но не мога да не бъда по-горд от момчетата. Всичко се реши от един малък детайл, за който нося отговорност. Важното е, че в отбора имаме много талант” добави той.