Капитанът на хърватския национален отбор Лука Модрич заяви, че отборът е готов да се изправи срещу Аржентина на полуфиналите на Световното първенство по футбол в Катар.

"Аржентина е топ отбор. Ще се стремим да изиграем най-добрия си мач на турнира срещу тях, най-добрият мач в живота ни. Надявам се да играем достатъчно добре, за да стигнем до финала", каза Модрич, цитиран от БТА

"Меси? Имам желание да играя срещу него, но той не играе сам. Разбира се, Меси е страхотен играч, ще ни бъде много трудно да го спрем, но ние сме готови за това и ще дадем всичко от себе си".

"Впечатляващо е, че отново стигнахме до полуфинал. Удивително е, че нашият отбор играе така. Никой не ни смяташе за фаворити преди началото на Световното. Това е добре. Всички говорят за големите държави. При положение, че имаме малка страна, никой не залага на нас, но за нас няма значение, че някой се смята за фаворит, а ние сме аутсайдер. Можем само да се отдадем напълно, да дадем всичко от себе си. Ние сме силни в това", каза още Модрич.