Защитникът на Хърватия Деян Ловрен направи лошо впечатление с нападките си към журналист от хърватска медия след победата с 2:1 над Мароко в мача за трето място на Мондиал 2022. След последния сигнал на терена имаше празненства, играчите ликуваха с целия щаб на шахматистите, както и със семействата и децата си. След това повечето футболисти се отправиха към микс зоната, за да говорят пред медиите.

Всички ликуваха, но Деян Ловрен се разгневил в един момент докато даваше изявление пред чуждестранна медия. Хърватски журналист искал да го попита нещо, но защитника отвърнал "Сега Лука Модрич ще ви каже своето мнение". В този момент двама журналисти се разсмяли, а Ловрен се обърнал и попитал "Кой се смее"? Журналистите отвърнали, че не се смеят на него.

Това обаче разгневило Ловрен, който започнал да крещи. "Какви хора сте, вие се смеете и ни се подигравате. Не се радвате за това, което постигнахме". Журналистите отново обяснили, че не се смеят на него, при което Ловрен започнал да ги обижда. "Сега се подигравате и на мен. Глупаци. И ти и тази дама. Не ги ли записахте как се смеят? Правят ни на глупаци".

Журналистите опитали да успокоят Ловрен, а след случката говорителя футболния съюз на Хърватия Томислав Пачак лично поднесъл извинения на журналистите.