Шест участия на световни финали, три пъти медали. Равносметката на Хърватия никак не е лоша. Ватрените спечелиха мача за трето място с Мароко и се окичиха с бронза в Катар. Те са трети и през 1998, а преди 4 години загубиха финала от Франция и взеха среброто. Всеки от играчите на Хърватия, които изведоха тима до третата позиция има гарантирани по закона за спорта в Хърватия по 120 000 куни или около 15 000 евро. Това е сумата, за всеки донесъл медал от олимпийски игри или световни финали.

Самият Хърватски футболен съюз ще получи 27 млн. долара от ФИФА за класирането си на Мондиал 2022. Не е обявено официално каква част от този награден фонд ще бъде разпределен между играчите, треньорите и ръководството на тима.

За сравнение утре в сблъсъка за титлата победителя между Аржентина и Франция ще получи 42 млн. долара от ФИФА. Загубилият ще се утеши с 30 млн. долара. Мароко пък получав 25 млн. долара за четвъртото място. Четвърфиналистите като Англия, Бразилия, Португалия и Нидерландия ще вземат по 17 млн. долара, докато осминафиналистите ще вземат 13 млн. Отпадналите в групите получават по 9 млн. долара.