Една от най-големите звезди на мароканския национален отбор Ашраф Хакими нападна президента на ФИФА Джани Инфантино след загубата от Хърватия с 1:2 в мача за трето място на Мондиал 2022. Двамата се сдърпаха преди церемонията по награждаването на европейците като трети в света. Защитникът на ПСЖ опитал да се нахвърли върху Инфантино заради недоволство от съдийството.

Мароканците не бяха доволни от работата на катарския съдия Ал Джасим Абдулрахман. Местният рефер не успя да контролира добре мача и мароканците искаха на няколко пъти дузпа. Бесен от ситуацията Хакими опитал да получи обяснение от Инфантино, как може да се позволява такова съдийство. Защитникът се разкрещял към президента на ФИФА, как може да позволява такова съдийство в мачовете на Мароко, но неговите съотборници успели да го усмирят и предотвратят по-голям конфликт.

През второто полувреме на мача мароканските фенове пееха от трибуните "ФИФА, мафия". Мароканците са недоволни и от рефера на полуфинала с Франция, когато Софиан Амрабат получи жълт картон за сблъсък в наказателното поле на Петлите с Тео Ернандес. Ситуация, която според мароканците е дузпа, но бе отсъдена като нарушение на Амрабат и жълт картон.

Федерацията на Мароко отправи официална жалба до ФИФА. "Федерацията на Мароко силно протестира срещу представянето на съдията Сесар Артуро Рамос Паласуелос в мача срещу Франция. Няма да се свеним да защитим правата на нашия тим и да търсим справедливост, заради неправилното съдийство в мачовете на Мароко", се казва в жалбата.

"