Треньорът на Аржентина Лионел Скалони още не е решил каква тактика да използва за финала срещу Франция. На последните две тренировки наставника на Гаучосите използва различни формации на състава си. И в двата случая обаче започва тренировката със схема с трима централни бранители. Това се вижда от заниманията на аржентинците на базата в катарския университет.

Скалони използва схемата 3-5-2 и в мача с Нидерландия на четвъртфиналите. Тогава Аржентина игра силно 75 минути и водеше с 2:0, преди да се сгромоляса и да се налага изпълнение на дузпи след равенството 2:2 в редовното време и продълженията. Допълнителният защитник ще бъде Лисандро Мартинес, който ще стартира заедно с Николас Отаменди и Кристиан Ромеро. В дясно ще играе Науел Молина, а вляво - Маркос Акуня.

Скалони ще иска да ограничи мощта на Франция по фланговете и затова смята да пусне още един централен защитник. Наставникът на Аржентина говорил дълго на играчите си след заниманието вчера за силата на триото в атака на Петлите - Дембеле, Жиру и Мбапе, но подчертал дебело че е много важна ролята и на Антоан Гризман.

Очаква се отново Анхел ди Мария и Лаутаро Мартинес да останат на пейката. Там ще седне и Леандро Паредес, защото в центъра на терена ще бъдат Родриго де Пол, Алексис Мак Алистър и Енцо Фернандес. Тандемът в атаката ще е Меси и Алварес.