Капитанът на националния отбор на Еквадор по футбол Енер Валенсия не успя да сдържи емоциите си, когато се извини на феновете в родината си за отпадането на тима в груповата фаза на Световното първенство в Катар, пише агенция „Ройтерс“. Еквадор загуби с 1:2 от Сенегал в последния си мач от група „А“ на Мондиал 2022 и не успя да се класира за осминафиналите.

„Извиняваме се на цял Еквадор“, заяви Валенсия през сълзи след мача срещу Сенегал. „Не очаквахме това, бяхме много щастливи от представянето си до момента. За съжаление не оправдахме очакванията на страната“, добави 33-годишният национал.

„За съжаление това е футболът. Съжаляваме, че не продължихме напред в шампионата и благодарим на нацията за огромната подкрепа“, каза друг от националите на Еквадор Анхело Пресиадо.

Феновете на Еквадор бяха тъжни, но и горди с представянето на отбора. „Футболистите дадоха всички от себе си. Не успяха да спечелят накрая, но показаха, че могат да се конкурират с много по-големи отбори“, коментира 36-годишната Маргарита Видал от крайбрежния град Гуаякил.