Селекционерът на националния отбор на Нидерландия Луис ван Гаал не приема критиките, че отборът му играе слабо от началото на Световното първенство в Катар. "Лалетата" победиха домакините от Катар с 2:0 и изпълниха целта, а именно - първо място в групата и класиране за осминафиналите.

"Не мисля, че разчитахме на късмета днес. С топката бяхме много по-добри, отколкото срещу Еквадор (1:1), бяхме по-прецизни, по-ефективни. Разликата е, че Мемфис Депай игра и че той участва и в двата гола. Нямаме повече контузени играчи и затова можем да започнем най-важната фаза от турнира с добро настроение. Първи сме в групата, това беше целта. Ще играем срещу втория от група В и очакваме съперника ни за осминафиналите", коментира ван Гаал на пресконференцията след мача.

Относно критиките, свързани със слабата игра на Нидерландия, ван Гаал каза: "Това е ваше мнение, но аз не мисля, че е правилното. Мисля, че хората ще се съгласят, че важното е да напредваме в турнира. Нещата не са толкова зле, колкото казвате".