Вратарят Андрийс Ноперт, който впечатли с изявите си в националния отбор на Нидерландия на Световното първенство в Катар, в най-скоро време ще стане футболист на гранда Аякс (Амстердам). Това заявиха един от най-успешните нидерландски треньори в последните години Дик Адвокаат и бившият футболист и сега журналист във футболното шоу Voetbal International Йохан Дерксен.

Двамата анализираха представянето на националния отбор на Нидерландия на Мондиала в Катар, където лалетата приключиха участието си на четвъртфинал, отстранени от Аржентина след изпълнение на дузпи. И посочиха, че Ноперт – в момента играч на Хееренвеен, най-вероятно ще поеме към Йохан Кройф Арена в Амстердам.

"При силното му представяне, смятам, че за Хееренвеен ще бъде трудно да го задържи. Дори имам информация в каква посока ще поеме. Той не направи грешка. Хееренвеен наистина може да си напълни джобовете с един такъв трансфер", каза Йохан Дерксен.

"Това момче направи отличен турнир, любопитен съм какво ще се случи с него", каза Адвокаат. 75-годишният треньор, който беше назначен за треньор на АДО Ден Хааг в края на ноември, вижда Ноперт като подходящ вратар за Аякс. След което и двамата се засмяха многозначително. "На това Световно първенство Андрийс ни показа, че е един от най-добрите вратари в Нидерландия. Аз също мисля, че и Ремко Пасвеер е добър, но той, разбира се, е малко по-възрастен. Аякс е клубът, който в страната е магнит номер 1. Смятам, че от януари ще имат нов вратар", продължи Адвокаат.

Дълго време националният отбор на Нидерландия беше утопия за Ноперт, тъй като в сериозни периоди от кариерата си беше резерва в Го Ахед Ийгълс, малък клуб във втора лига. Но сега може да се похвали с шест мача без допуснат гол с екипа на Хееренвеен в Ередивизи през есента и оценката, че е най-добър в страната на този пост.