Защитникът  на Челси и Англия Рийс Джеймс носи сериозно главоболие на националния селекционер Гарет Саутгейт, който съвсем скоро трябва да обяви състава за световното първенство в Катар. 

Футболистът лекува контузия в  коляното от известно време, но сега е станало ясно, че ще бъде готов за игра след 3 седмици. Това означава, че потенциално той ще е на линия за последния мач на Англия от групата срещу Уелс на 29 ноември. 

Джеймс бе в  страхотна форма преди да получи травма в мач от Шампионската лига срещу Милан и се считаше, че той ще бъде титуляр на световното предвид колебанията на Трент Александър Арнолд. 

Сега Саутгейт трябва да реши дали да рискува и да включи 22-годишния играч в състава си, без да е сигурен в какво състояние ще бъде, след като не е играл от дълго време или да заложи на Киърън Трипиър и Александър-Арнолд като играчи за позицията отдясно. 

Кайл Уокър от Манчестър Сити също лекува травма, така че наставникът на Англия няма много опции. Той трябва да изпрати окончателния си тим във ФИФА следващия понеделник, 24 часа преди заминаването на отбора.