Съставът на Англия на Световното първенство е най-високо оценяваният с обща стойност 1.31 млрд. паунда, докато националът на „Трите лъва“ Джуд Белингам е първи сред най-високо оценяваните футболисти, според проучване на Футболна обсерватория CIES.

Англичаните са пред Бразилия (1.27 млрд. паунда), Франция (1.17 млрд. паунда) и Испания (1.05 млрд. паунда). Португалия (1.01 млрд. паунда), Германия (893.2 млн. паунда) и Нидерландия (662 млн. паунда) са по-високо оценявани от Аржентина (516.7 млн. паунда) – аржентинците са считани от букмейкърите за втори сред фаворитите за световната титла зад петкратните първенци от Бразилия.

В другия край на класацията, целият състав на Коста Рика от 26 играчи е оценяван на почти 20.1 млн. паунда – това е с 65 пъти по-малко от Англия.

Халфът на „Трите лъва“ Джуд Белингам е първи сред играчите с цена от 176.9 млн. паунда, което е с близо 50 млн. паунда отвъд сумата, която се очаква да иска Борусия Дортмунд за услугите на 19-годишния талант. Крилото на Реал Мадрид Винисиус Жуниор е втори със 176 млн. паунда, следван от Килиан Мбапе (162 млн. паунда) – Педри (Испания), Джамал Мусиала (Германия) и Федерико Валверде (Уругвай) също са с високи цени според изследването.