Англия и САЩ завършиха 0:0 в мач от група B на Световното първенство. "Янките" категорично надиграха фаворизирания си съперник и стигнаха до по-добрите положения за гол, но неточният мерник им попречи да се поздравят с успех.

По този начин тимът на Гарет Саутгейт запази първото място в групата, като вече има 4 точки, а в последния кръг ще играе с Уелс. Иран е втори с 3 точки, а САЩ събраха 2 след второто си равенство, като двата отбора ще се изправят един срещу друг в директен спор за място на 1/8-финалите. "Драконите" са последни с една точка, но все още имат теоретичен шанс да продължат напред.

В 10-ата минута Джуд Белингам проби и подаде на Букайо Сака отдясно в пеналта, а крилото веднага намери Хари Кейн на точката на дузпата. Нападателят стреля и щеще да отбележи, но Уолкър Цимерман блокира удара и топката излезе в корнер.

В 17ата минута Хаджи Райт стреля с глава след центриране отдясно, а топката премина покрай вратата на англичаните. В 26-ата минута САЩ стигна до велоколепна възможност да открие резултата. Уестън Маккени получи в пеналта и шутира от отлична позиция, но топката премина високо над вратата.

Футболистите на Грег Берхалтер продължиха да мачкат именития си съперник и в 33-ата минута Англия оцеля. Отлична атака на американците завърши със страхотен удар на Кристиан Пулишич, но топката срещна напречната греда. След това пък Сержиньо Дест нахлу в наказателното поле отдясно, опита финт срещу Магуайър и стреля, но бранителят блокира удара.

В 43-ата минута САЩ стигна до ново добро положение. Пулишич изпревари Джон Стоунс и стреля с глава, но отново не намери целта.

Едва в края на полувреме "трите лъва" успяха отново да стигнат до опасност пред вратата на Мат Търнър. Пробив на Люк Шоу завърши с подаване към Сака. Стрелецът на Арсенал обаче шутира високо над вратата. После пък Мейсън Маунт нанесе удар от границата на пеналта, но Търнър бе на мястото си и спаси.

САЩ продължи с по-активните си действия на терена и след почивката. Изстрел на Тимъти Уеа бе блокиран, а след това Маккени изпрати топката високо над вратата. В 58-ата минута Пулишич проби между няколко играчи на съпреника и опита удар, който профуча покрай вратата след рикошет в бранител.

Гарет Саутгейт реагира на натиска на "янките" с двойна смяна. Джордан Хендерсън и Джак Грийлиш влязоха на терана вместо Джуд Белингам и Рахийм Стърлинг, но това не промени по никакъв начин играта на островитяните.

В 87-ата минута друг от резерваите на англичаните - Маркъс Рашфорд, нанесе едва втория точен удар към вратата на Търнър, който спаси без проблем. В края Хари Кейн имаше добра възможност, след като стреля с глава, но не намери целта.

Така "трите лъва" продължават да бъдат без успех срещу САЩ на световни първенства - вече две равенства и една загуба. Само срещу Бразилия Англия има повече мачове без победа - четири.

Англия - САЩ  0:0

Англия: Пикфорд, Трипиър, Стоунс, Магуайър, Шоу, Райс, Маунт, Белингам, Сака, Кейн, Стърлинг

САЩ: Търнър, Дест, Цимерман, Рийм, Робинсън, Адамс, Маккени, Муса, Пулишич, Уеа, Райт