Националният селекционер на Аржентина Лионел Скалони призна на пресконференция, че сензационната загуба с 1:2 от Саудитска Арабия е тежък удар за отбора и отвъд всякакви бъдещи анализи.

"Трудно е да се асимилира това, което се случи, защото за четири или пет минути те ни вкараха два гола при единствените си удари към вратата. Нямаме друг избор, освен да се вдигнем психически, трябва да спечелим следващите два мача, не е нужно да анализираме повече от това. Днес е тъжен ден, но горе главата и продължаваме напред."

Относно стила на игра на Саудитска Арабия, особено през първото полувреме, когато те показаха много напреднала защитна линия, която коства на аржентинския отбор няколко отменени гола поради засада, Скалони обясни: „Вече знаехме как играят и всъщност подготвяхме игра през седмицата с напреднала отбранителна линия на съперника. Засадите бяха няколко милиметра, това е, което новата технология дава. Но освен това, те го правят и го правят добре".

"Мисля, че първото полувреме беше изцяло наше и тези ситуации на засада в друг момент щяха да бъдат голове. На полувремето казахме, че играта е странна и че един гол може да промени всичко и така стана. Те ни изравниха и на практика в следващата атака направиха 2:1".

По време на конференцията цитираният от "Труд" Скалони разкри, че не е говорил с играчите в съблекалнята веднага след края на мача и каза: „По-късно ще го анализираме много по-спокойно, с играчите все още не съм говорил, защото са наранени и мислят за неблагоприятния резултат. Въпросът е  да спечелим следващите мачове."