Лионел Меси не е в преговори за преминаване в отбора на Мейджър Лийг Сокър Интер Маями в края на сезона, заяви мениджърът на играча Марсело Мендес. По време на Световното първенство в Катар се появиха информации, че аржентинската суперзвезда е близо до споразумение да продължи кариерата си в САЩ, след като договорът му с Пари Сен Жермен изтече през лятото.

Подобен ход би дал огромен тласък на спорта в Северна Америка преди Световното първенство през 2026 година, което ще се проведе в САЩ, Канада и Мексико, като Меси вече изрази желание да играе в МЛС.

Неговият представител Мендес обаче нарече публикациите "фалшиви новини“ и даде да се разбере, че дискусии не се провеждат.

„Това е невярно, това е фалшива новина. Няма преговори Лионел да се присъедини към Интер Маями през следващия сезон“, каза Мендес пред CNN.

В момента Меси е съсредоточен върху това да изведе Аржентина до титлата на Световното първенство, като е вкарал и в двата мача на своя отбор досега.

Аржентина среща с Полша в сряда, където победата ще гаринтира място на тима във фазата на елиминациите. Равенството също би било достатъчно, ако Саудитска Арабия и Мексико завършат наравно в другия мач от група С.