Лионел Меси вярва, че Диего Марадона би бил "много щастлив", след като изведе Аржентина до осминафиналите на Световното първенство по футбол благодарение на победата с 2:0 над Полша, предаде АФП.

Меси стана играчът с най-много мачове за националния си отбор, изпреварвайки легендарния си сънародник, който почина преди малко повече от две години.

"Научих го наскоро, не го знаех. Удоволствие е, че мога да продължа да постигам такива рекорди. Мисля, че Диего щеше да бъде супер щастлив за мен, защото винаги ми е показвал много обич, винаги се е радвал, когато нещата са се развивали добре за мен", каза Меси.

"Постигнахме първата си цел, а именно да излезем от групата. Бях много разочарован, че пропуснах дузпата, защото знаех, че един гол може да промени целия мач, че те кара да играеш по различен начин. Но мисля, че от пропуснатата дузпа отборът излезе по-силен", заяви той.

"След първия гол всичко тръгна по нашия път. Започнахме отново да правим това, което се опитвахме да правим от началото на Световното първенство, но което не успявахме да постигнем по различни причини“, каза Меси.

"След като успяхме да го направим днес, това ни дава увереност за бъдещето", добави той. Следващата среща за Аржентина е сблъсъкът с Австралия в събота.

"Знаем, че сега всичко ще бъде много трудно. Че който и да е съперникът, ще бъде сложно. Наскоро видяхме, за наша сметка, че всеки съперник може да изиграе добър мач и да спечели."