Диего Марадона-младши, син на легендарния аржентински нападател Диего Марадона, е изключително щастлив след титлата на Аржентина на Мондиал 2022. Футболистите, водени от Лионел Скалони, снощи победиха Франция на финала на Световната купа в Катар с  4:2 след дузпи (3:3 в редовното време и продълженията).

„Аржентина е световен шампион. Честито на теб, Лео Меси, защото никой не заслужава тази купа повече от теб! Честито на нашия народ, на нашата страна! Баща ми празнува с нас на небето. Нямаш представа колко много искам да те прегърна“, написа Диего Марадона-младши в социалните си мрежи.

Синът на Марадона е роден на 20 септември 1986 година, няколко месеца след като Аржентина спечели предишната си титла на Световното първенство в Мексико.

Меси беше признат за най-добър играч на Мондиал 2022 в Катар. Той изигра 7 мача в турнира, вкара 7 гола и даде 3 асистенции.

Националният отбор на Аржентина спечели Световното първенство за трети път. Преди това "гаучосите" имат две титли през 1978 и 1986 година.