Килиан Мбапе ще "поеме огромна отговорност", ако стане капитан на националния отбор на Франция по футбол след оттеглянето на Юго Лорис. Тази присъда произнесе треньорът му в клубния отбор Пари Сен Жермен Кристоф Галтие, цитиран от БТА.

На 24 години Мбапе вече има 66 мача за Франция, като е вкарал 36 гола за "петлите". Той спечели световната титла през 2018 година и вкара хеттрик на финала с Аржентина в Катар преди по-малко от месец, загубен с дузпи.

Килиан Мбапе изглежда като очевиден кандидат за капитан, но самият той не е заявил желание за лентата, която бе носена от Лорис в продължение на 10 години.

Защитникът на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан е другият сериозен кандидат за ролята, като той бе резервен капитан по време на Мондиала.

"Аз не съм треньор на националния отбор, не искам да се забъркван в избора на капитан на Франция. Едно време, капитанът на отбора бе на определена възраст, с определен брой мачове", заяви Галтие.

"Килиан Мбапе вече има голям опит и много невероятни мачове. Не съм говорил с Килиан Мбапе дали ще бъде капитан на Франция или не. Разбира се, това е огромна отговорност. Не съм аз човекът, който ще реши, но дори без лента, той е лидер", каза треньорът на парижани.

Снимка: БГНЕС