Селекционерът на Испания Луис Енрике обеща, че при триумф на отбора му в Катар ще си боядиса косата или ще си сложи пиърсинг. 52-годишният специалист се включи на живо в платформата „Туич“, където отговаряше на различни въпроси от феновете.

„Имали сме някои много добри играчи, но бих казал Давид Вия, защото е голмайстор №1 с националната фланелка. Ако можех, щях да го взема за партньор на Мората в атака.

Моят фаворит, ако Испания отпадне, е Аржентина. Ще бъде нечестно, ако Лео Меси завърши кариерата си, без да вдигне световната купа. Ще стискам палци и на Уругвай заради Луис Суарес.

Ако вземем трофея? Не знам, може би ще си боядисам косата или ще си сложа пиърсинг, каквото и да е. Целта ни е да стигнем полуфинал, което ще е добър резултат за нас, но дано да изненадаме всички.

Отборът е свеж и всички са доста мотивирани, настроението е добро. Би трябвало Германия да е най-трудният ни съперник, но нямаме страх от никого. Срещу Коста Рика в първия мач също няма да е лесно, защото те ще се защитават близо до вратата си, а това е най-трудната ситуация във футбола“, сподели Енрике.