Легендата на Реал Мадрид Уго Санчес е сигурен, че Испания умишлено загуби от Япония с 1:2 в последния си мач от груповата фаза на Световното първенство. Осминафиналът Мароко – Испания ще се играе на 6 декември от 17:00 часа. 

Бившият мексикански нападател е убеден, че Испания е искала да загуби, за да избегне Бразилия на 1/4-финала. Ако бяха спечелили групата, Испания щеше да играе с Хърватия на осминафиналите и можеше да срещне Бразилия на четвъртфиналите. 

Уверявам ви, че Испания загуби от Япония нарочно, за да избегне Бразилия. Не бях там и не съм в съзнанието на Луис Енрике, но той трябва да е измислил най-добрия начин да избегне Бразилия. 

Разбира се, беше риск, но си заслужаваше. Испания не се страхува от Бразилия, но я уважава. Треньорът никога няма да си го признае. Той няма да каже: „Оставям противниците да спечелят“, каза цитираният от "Труд" Уго Санчес.

Уго Санчес, бивш футболист на Реал Мадрид, игра 7 години за "лос бланкос", между 1985 и 1992 г. Той успя да вкара 164 гола в 207 мача за Реал и спечели 5 титли в Испания.