Вратарят на Мароко Ясин Боно смята, че Испания ще принуди отбора му да повиши нивото си, след като достигна осминафиналите на Световното първенство едва за втори път.

„Атласките лъвове“ достигнаха до елиминациите без да имат загуба в кампанията си от група F, в която направиха равен с финалиста от 2018 г. Хърватия и шокираха Белгия, преди да подпечатат първото място с победа над Канада.

„Вече сме създали история, като стигнахме до последните 16, но искаме повече. Да елиминираме Испания, това би създало история на това Световно първенство и във футболната история на нашата страна.

Искаме да направим нашите хора щастливи. Ние сме напълно подготвени. Ставаме все по-добри и по-добри с всеки изминал мач и съм сигурен, че ще бъдем в добра форма“, заяви Ясин Боно.

Победата на Мароко над Белгия (2:0) остава важна, но Боно, който играе в Ла Лига за Севиля, знае, че отборът на Луис Енрике ще бъде различно ниво.

„Испания ще ни принуди да играем по най-добрия начин. Това ще бъде мач на високо темпо, който ще се реши по-фините детайли. Трябва да сме подготвени за това“, завърши Боно.