Вратарят на Бразилия Едерсон заяви, че тимът може да изпълни мечтата си за Световното първенство само ако има "манталитет на победител" през следващите седмици. Отборът на Тите преследва титлата в най-престижното футболно състезание от 2002 г. насам, като кампанията им трябва да започне в четвъртък срещу Сърбия в група G. Очакват ги още предизвикателства срещу Швейцария и Камерун, тъй като те се стремят да сложат край на две десетилетия чакане, като мнозина ги определят като фаворити.

Вратарят на Манчестър Сити Едерсон заяви, че всякаква репутация ще бъде оправдана само ако дадат всичко от себе си и не откъсват очите си от купата. „Знаем колко е трудно, но имаме добър отбор с голям потенциал да стигне до финала и да се опита да го спечели“, каза той пред официалния уебсайт на своя клуб. "Трябва да имаме този манталитет, манталитет на победител. Трябва да мислим, че ще бъдем там, ще работим, за да бъдем там и това е, което ще направим.

Световното първенство си е Световно първенство. Когато говорите за това състезание, това, което идва в съзнанието на всеки играч, е моментът, в който вдига трофея – и това не е по-различно за мен. Когато мисля за Световното първенство, си представям как Бразилия пчели трофея“, допълни Едерсон.

Снимка: БГНЕС