Последните два осминафинала от Световното първенство по футбол ще се изиграят днес. От 17:00 часа българско време Япония излиза срещу Хърватия, а от 21:00 часа предстои сблъсъкът между Бразилия и Южна Корея.

Япония успя да се класира след изненадваща победа срещу Испания. „Самураите“ разполагат с талантливи играчи, но едва ли мнозина са очаквали, че ще изпреварят Германия за едно от първите две места. Хърватия пък продължи след две нулеви равенства и един успех.

Тимът остана втори след изненадата Мароко, след като изиграха един много напрегнат и равностоен последен сблъсък срещу бронзовите медалисти от 2018-а в Русия - Белгия. Мач който не трябваше да губят и крайното 0:0 изпрати "червените дяволи" направо в Ада, а хърватите на 1/8-финал.

Бразилия загуби от Камерун (0:1), но продължава да е големият фаворит за трофея в Катар. Тите даде шанс за изява на играчи, които до момента получиха малко минути на Световното и те не се представиха лошо, но не реализираха положенията, които създадоха. Южна Корея се класира на 1/8-финал след победа с 2:1 срещу Португалия в заключителните минути.

В груповата фаза срещу Уругвай и дори Гана ясно се видя, че корейците не са на високо ниво и срещу може би най-силният състав в Катар ще има сериозни проблеми. Бразилия дори не допусна точен удар към вратата си в първите два мача срещу Швейцария и Сърбия, което е показателно за потенциалът, с който разполага.