Кралят на футбола е само един и последните поколения на Земята знаят, че това е Пеле. Всички познавахме вече покойната легенда много по-добре с този прякор, отколкото с истинското му име - Едсон Арантес до Насименто.

Този простичък прякор не винаги е бил скъп на сърцето на момчето от Минас Жерайс, но е интересно как го е получил и как е реагирал за първи път на него. 

Когато Пеле бил момче, вратарят Моасим Барбоса играл с фланелката на Васко да Гама и националния отбор на Световното първенство през 1950 г. За съжаление на фаворита Бразилия обаче Уругвай шокиращо взима титлата, но стражът бил запомнен от малкия Едсон Арантес до Насименто. 

Когато произнасял прякора му, вместо „Била“, той звучал по-скоро като „Пеле“, така че близките му го използвали, за да се шегуват с него. Те започнали да го наричат ​​"Пеле", на което Едсон в крайна сметка реагирал гневно, пише "Труд".

По-късно той го приема и останалото е история, а тя казва, че три пъти е печелил Световната купа, което никой досега не е успявал и си е спечелил друг прякор, който би се харесал на всички - Краля.