Отборът на Португалия няма да бъде разсейван от драмата около прекратяването на договора на капитана Кристиано Роналдо с Манчестър Юнайтед, каза старши треньорът Фернандо Сантош, ден преди първия мач на тима от футболния Мондиал 2022 срещу Гана.

"Това е нещо, което дори не е обсъждано. Този разговор не е воден в нито един момент, дори и от самия него", каза Сантош на пресконференция, цитиран от "Ройтерс".

Манчестър Юнайтед обяви във вторник, че Роналдо ще напусне клуба, слагайки край на втория му период на "Олд Трафорд". Португалецът каза в интервю за медиите, че се чувства предаден от клуба.

Играчите на английския клуб трябва да уважават решението на Кристиано Роналдо да напусне клуба, пък каза полузащитникът на "червените дяволи" и на Португалия Бруно Фернандеш.

"Той не е обсъждал това с мен. Мисля, че тази история засяга само Кристиано и семейството му. Ние не сме коментирали  тази тема. Фокусирани сме върху участието на Световното първенство. Отборът мечтае да спечели титлата", добави Фернандеш.

"Що се отнася до ситуацията с прекратяването на договора му с Манчестър Юнайтед, лично на мен това не ми създава никакъв дискомфорт, не вземам страна. За мен беше сбъдната мечта да играя с Кристиано в такъв клуб, но нищо не трае завинаги. Сега той взе такова решение, ние трябва да го уважаваме. Сигурен съм, че ситуацията с Кристиано няма да повлияе на представянето ни на Световното първенство", добави халфът.