Двама от лидерите на португалския национален отбор по футбол Бруно Фернандеш и Пепе изразиха недоволството си от съдийското назначение от страна на ФИФА за днешния четвъртфинал срещу Мароко. Главен съдия на двубоя беше Факундо Тейо Фигероа от Аржентина, което се прие гневно от мореплавателите.

В крайна сметка заради грешка на вратаря им Диого Коща малко преди края на първото полувреме, Португалия отстъпи с 0:1 и се прости с мечтата си за участие във финала прекалено рано.

Най-напред Пепе още от терена даде интервю, в което нарече назначението скандално, а след това и двамата разкритикуваха способностите му, защото "той не ръководи в Шампионската лига".

Говорейки след мача, 39-годишният защитник посочи сцените след драматичната победа на Аржентина с дузпи над Холандия като очевидна причина трофеят да бъде даден на гаучосите. Тогава Лионел Меси, Емилиано Мартинес и още от играчите на Аржентина разкритикуваха рефера Антонио Матеу Лаос за представянето му в петъчния четвъртфинал. Аржентинският вратар Мартинес обвини Лаос директно, че е искал Нидерландия да продължи към полуфинала. Испанският съдия вдигна 18 жълти картона, като ФИФА разследва поведението и на двете страни.  

"Допуснахме гол, който не очаквахме. Но трябва да кажа: неприемливо е аржентинец да бъде съдия на нашия мач", заяви разочарованият Пепе. "След това, което се случи вчера, когато Меси говори, да оставят аржентинския съдия на нашия мач, е просто без нужда от повече коментари".

"Цяла Аржентина говори и аржентински съдия идва да ръководи на Португалия. Нормално ли е?  След това, което видях днес, те вече могат да дадат титлата на Аржентина", ядосан е Пепе.

Съотборникът му и полузащитник на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш повтори думите на ветерана и гневно реагира на журналистическите въпроси.

"Не ме закачайте, ще кажа каквото имам да ви казвам! Не ми пука дали ще дадат титлата на Аржентина, но е ясно, че ни поставиха в крайно неравностойна ситуация. Да им го…"

"Много е странно да имаме съдия, чийто национален отбор все още е в състезанието, не е отпаднал. А ние нямаме португалски съдия", започна Фернандеш. "Нашите съдии, португалските, са в Шампионската лига. Така че имат качеството и нивото да бъдат тук, на най-големия спортен форум. А тези от другите континенти не съдийстват Шампионската лига, не са свикнали с такъв тип игри, нямат темпото за това. Защо им се дават такива важни мачове? Те наклоняват крайния изход от мача, без съмнение".

"През първото полувреме има чиста дузпа срещу мен. Аз съм сам, и никога през живота си не съм падал за дузпа, когато мога да вкарам гол. От тази ситуация мога да стрелям и ще вкарам", ядосва се Бруно Фернандеш.