УЕФА е изправена пред сериозен удар за отложеното Европейско първенство, което трябваше да се проведе това лято. Сега европейската футболна централа е изправена пред неочакван огромен проблем.

Испанската и италианската футболни федерации обмислят да се откажат от домакинството на мачове от континенталния шампионат в Билбао и Рим, пише Фокус. "Вечният град" трябваше да приеме откриването на европейското първенство.

Допълнително затруднение за УЕФА идва от факта, че останалите 10 стадиона имат вече ангажименти за лятото на 2021 г. „Уембли“, където трябваше да се играят трите мача от Англия в групите, както и полуфиналите и финала, отмени няколко концерта през следващата година.

„Хемпдън Парк“ в Глазгоу, „Авива Стейдиъм“ в Дъблин и „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам също имат изготвена предварителна програма за лятото на 2021 г.

УЕФА е поискала те да се освободят за периода на Евро 2020, но все повече собственици на стадиони са разколебани за домакинството на мачовете от европейското първенство.

Заб.: Gol.bg припомня, че официалното наименование на шампионата на Стария континент остава Евро 2020, въпреки че ще се играе през 2021 г.