С попадение на Килиан Мбапе Франция победи Швеция като гост с 1:0 в среща от група 3 на Лига А в Лигата на нациите. В другия мач от групата Португалия удари Хърватия с 4:1.

Първото полувреме на стадион "Френдс Арена" в Стокхолм беше доста скучно и за стандартите на дефанзивните домакини, които все пак бяха с една идея по-активни в предни позиции.

Пиер Бенгтсон нанесе мощен, но неточен изстрел от дистанция четвърт час след началото, а двайсетина минути по-късно в пеналта на световния шампион се заформи карамбол. Уго Лорис обаче направи страхотно спасяване срещу Маркус Берг, а след това и Емил Форсберг беше отказан.

Франция успя да открие резултата в 41-ата минута, благодарение на индивидуален пробив на сензацията Килиан Мбапе. Звездата на ПСЖ слаломира между двама бранители в наказателното поле, възползва се от щастлив рикошет и промуши топката в близкия ъгъл.

След почивката играта беше много изравнена, но головите положения липсваха. Четвърт час преди края на редовното време Антоан Гризман направи голям пропуск, шутирайки над напречната греда. Три минути след това топката кацна върху сглобката и излезе в аут при центриране отдясно на Дюбоа.

Шведите натиснаха в самия край на мача и първо Гуидети би много неточно, а след това Лорис парира бомбения изстрел на Емил Форсберг.

В 94-ата минута Франция получи право да изпълни дузпа за нарушение на Виктор Линдельоф срещу Антони Марсиал. Антоан Гризман застана зад топката, но стреля над вратата с левия крак.


Швеция - Франция 0:1

0:1 Килиан Мбапе - 41'