Традиционно първата половина на месец октомври е отредена за мачове на националните отбори. Даже и пандемията от коронавирус не обърка програмата в началото на есента.

Във втората половина се подновяват срещите на клубно ниво. И тази година ще се насладим на огромни дербита през октомври. Най-интересният ден изглежда идната събота.

Тогава ще се състои дербито на Милано, а в Англия има свирепи сблъсъци между Евертън и Ливърпул, Манчестър Сити – Арсенал. После започва новият сезон в Шампионска лига.

Макар и в групите, турнирът на богатите отново ни предоставя мачове, които се очакват с огромен интерес. Сред тях се отличават Челси – Севиля, ПСЖ – Манчестър Юнайтед, Аякс – Ливърпул, Байерн Мюнхен – Атлетико Мадрид.

В края на месеца пък идва и първият сериозен график на Барселона на Роналд Куман. За каталунците предстои "Ел Класико" с Реал Мадрид, а после и гостуване на Ювентус в Шампионска лига. Един срещу друг отново ще застанат двете големи звезди на световния футбол Кристиано Роналдо и Лео Меси.

Ето част от най-интересните дербита в Европа през октомври: 

17 октомври:
Интер – Милан
Евертън – Ливърпул
Манчестър Сити – Арсенал

20 октомври:
Челси – Севиля
ПСЖ – Манчестър Юнайтед

21 октомври:
Аякс – Ливърпул
Байерн Мюнхен – Атлетико Мадрид

25 октомври:
Барселона – Реал Мадрид

28 октомври:
Ювентус – Барселона