Голямото дерби на Испания между Барселона и Реал Мадрид ще се играе на 24 октомври (събота) от 17:00 часа българско време.

Това стана ясно след официалното публикуване на часовете за 7-ия кръг на Ла Лига. Очакванията на иберийските медии бяха за ранен час с идеята за задоволяване на азиатския пазар.

Първото "Ел Класико" за сезона ще се проведе на стадион "Камп Ноу" без публика. Преди големия мач Барса гостува на Хетафе, а Реал приема новака Кадис.

През миналия сезон големите съперници не си вкараха голове в каталунската столица, а на "Сантяго Бернабеу" "белите" се наложиха с 2:0. 

Интересното е, че в треньорската си кариера Зинедин Зидан никога не е губил в дома на големия съперник, плюс вече споменатото 0:0.

Първият мач на Зизу като наставник на "Камп Ноу" е през сезон 2015/16, когато столичани стигнаха до успех с 2:1 след обрат и с човек по-малко на терена.

През следващия сезон Серхио Рамос измъкна точката с късен гол за 1:1, след което Реал се поздрави и с титлата в края на кампанията. Това равенство се оказа решаващо, защото мадридчани изпревариха Барса с 3 точки.

През 2017 г. за Суперкупата на Испания френската икона изведе "кралете" до победа с 3:1 на "Камп Ноу" в първия мач, след което вдигна и трофея.

През 2018 г. Зидан води Реал в гостуване в "Ел Класико", когато Кристиано Роналдо и Гарет Бейл бяха точни при равенството 2:2. Двамата вече са част съответно от Ювентус и Тотнъм.