В наши дни виртуалните спортове трупат все повече потребителски интерес, а от известно време част от букмейкърите с лиценз за България предлагат залози на различни виртуални спортове. Например, може да откриете футбол, моторни спортове, надбягване с хрътки, тенис и още много други.

Едва ли можем да подложим на съмнение, че именно футболът е най-вълнуващият виртуален спорт, а съответно и най-залаганият. При него дори могат да се наблюдават различни надпревари като сезон във Висшата лига, Евро Купа, Световна Първенство и Супер Лига. Те са достъпни за гледане и залагане, но преди всичко трябва да знаете как да си направите регистрация в bet365, където всички от изброените са налични.

Въпреки че Висшата лига, Евро Купа, Световна Първенство и Супер Лига правят аналогия с реалния свят, то тук няма шампионати или турнири в конкретен формат. Всяка от срещите е самостоятелна. Основната разлика между отделните лиги са наличните отбори в тях. Във Висшата лига участват само английски отбори, макар че техните наименования са малко по-различни от реалните, като например Ливърпул Старс, което би трябвало да е съставът на Ливърпул. Това е така, тъй като съществуват лицензи, които букмейкърите трябва да заплатят, ако искат да използват истинските имена.

Същото важи и за играчите, като техните имена отново са нереални. При Евро Купа и Световно Първенство обаче участват национални отбори, така че тук имената на държавите са истински, но не и тези на футболистите. Супер Лигата е нещо като добре познатата ни Шампионска лига, като включва най-силните отбори в Европа. Сами обаче трябва да се досетите, кои отбори се крият зад наименования като Мюнхен, ЦСКА Русия, Манчестър Блус и Севиля Тауър.

Фактът, че тази още сравнително нова добавка на букмейкърите у нас събира все повече привърженици, е показателен, че тя е интересна, но за мнозина крие редица неизвестности. Сигурно повечет от вас си задават въпроса за виртуалния футбол и как протича? Това е един от първосигналните въпроси, които изникват на всеки, който не е запознат с това явление в Интернет.

Най-общо казано, става въпрос за видеоигра, да кажем FIFA, но с тази уговорка, че вие нямате управление на нито един от двата отбора. Развоят на мача се решава от генератор на случайни числа или по-просто, компютър, който симулира двубоя и ви показва най-интересните моменти от него, събрани само в няколко минути. Това означава, че бързо след направен залог може да разберете, дали той е печеливш или не. 

За да доближат залозите на виртуален футбол максимално близо до тези на реалния, bet365 са се постарали да осигурят богато разнообразие от пазари за всяка среща. Така например, освен стандартния избор на краен победител в двубоя, ще откриете още опции за брой голове, под/над, хендикап, двоен шанс, победител в първо полувреме, първи отбелязал и какво ли още не. За по-смелите, има дори опция за познаването на точния краен резултат. Не се безпокойте, че коефициентите ще бъдат по-ниски спрямо реалния футбол, тъй като те са аналогични.

Букмейкъри използват услугите на различни разработчици и съответно графиката на виртуалния футбол е различна. При bet365 тя е на доста прилично ниво, като освен това, наличен е и коментаторски глас, допълващ останалото озвучение на срещата. Имате право на залози за конкретния двубой точно до преди неговото начало. Ще откриете обаче и бърз достъп до следващите шест предстоящи срещи, които стартират през три минути, така че със сигурност няма да ви се наложи да чакате много преди да разберете, дали печелите.