Европейската футболна централа (УЕФА) редуцира забрана от три мача без фенове на Унгария след „дискриминационното поведение“ на техни привърженици на Евро 2020 с един двубой, след като прие частично обжалване от Унгарската футболна асоциация.

„Маджарите“ сега ще изиграят следващите си два мача при закрити врати, като вторият е преустановен за две години, споделиха от УЕФА в свое изявление. Унгарската ФА ще трябва да плати глоба от 100 000 евро и да покаже плакат с думите „#РавнаИгра“, с логото на УЕФА върху него, по време на въпросните мачове.

Инциденти с хомофобски скандирания и расистки обиди се случиха по време на срещите от груповата фаза срещу Франция, Португалия и Германия през юни. УЕФА първоначално наложи на унгарците санкция от три мача през юли.

ФИФА през септември също нареди на Унгария да изиграе два мача пред празни трибуни, като един от тях е преустановен за две години, и глоби федерацията с 20 000 швейцарски франка заради расистките скандирания на техни привърженици по посока играчи на Англия по време на световна квалификация по-рано онзи месец.