Португалия няма да подцени Северна Македония в предстоящия решителен бараж за класиране на на световното първенство в Катар. Това заяви селекционерът на португалците Фернандо Сантош.

Северномакедонците победиха сензационно Италия с 1:0 в Палермо, а Португалия надигра Турция с 3:1 и на 29 март в Порто двата отбора ще спорят за място на Мондиала.

Сантош припомни, че многократно е предупреждавал, че Северна Македония може да изненада Италия.

„Ще подходим с уважение към Република Северна Македония, както щяхме да сторим и срещу Италия. Казах ви и преди, че няма да съм изненадан, ако играем срещу тях. Тези мачове не са шега и всичко може да се случи. Ще играем с нужната концентрация и и няма да ги подценим. Отбор, който побеждава европейския шампион, заслужава уважение“, каза Сантош на пресконференцията след победата над Турция, цитиран от БНР.

Португалия трябваше да трепери в края срещу Турция, след като пет минути преди края при 2:1 Бурак Йълмаз пропусна дузпа, с която можеше да прати мача в продължения.

„Не бива да допускаме това повече да се случва в мач, който контролираме. Това е сигнална лампа за мача във вторник. Фокусираме се върху следващия мач, в който съперникът със сигурност е пределно амбициран да ни стъжни живота. Трябва да сме по-концентрирани пред нашата публика“, каза още Сантош.

Снимка: БГНЕС