Селекционерът на националния тим на Италия по футбол Роберто Манчини призна, че разочарованието от факта, че отборът не се класира на Световното първенство надделява над радостта от спечелването на Европейския шампионат миналата година, но заяви, че е останал на поста си, за да стигне до реванш. Италия не успя да се класира за Мондиал за втори пореден път.

„Това са трудни дни и наистина боли, но трябва да го приемем“, каза Манчини в интервю за италианския вестник Corriere Della Sera.

Треньорът преподписа договора си до 2026-а преди триумфа на Евро 2020, което се проведе през миналата година. „Останах, защото исках да се реванширам, но засега не може да гледаме толкова далеч. Има много време до Световното първенство през 2026-а. В момента трябва да се концентрираме върху финалите в турнира за Лигата на нациите и класирането за следващото Европейско първенство, за да имаме възможност да защитим титлата си“, коментира Роберто Манчини.

„Исках да остана, за да преследваме и трофей от Световното първенство, но във футбола няма нищо сигурно“, добави селекционерът на Италия.

Манчини допълни, че ще гледа някои от мачовете на Мондиал 2022. „Разочарованието в момента надделява. Все още е силно и не ме напуска. Надявам се, че чувството на празнота ще си отиде за четири години. Чувствах същото, когато загубихме финала на Шампионската лига със Сампдория. Знаех, че няма да имам никакъв шанс“, призна Роберто Манчини.

„Гледах отново всеки един мач от квалификациите, направихме някои грешки, но не беше толкова лошо, че да не се класираме“, каза още специалистът.