Президентът на УЕФА Александър Чеферин заплаши със санкции клубовете и техните градове, които отказват да приемат фенове на противникови клубове.

Реакцията срещу Чеферин дойде, след като реваншът от осминафиналите между Наполи и Айнтрахт в Неапол ще се играе без германски фенове, тъй като местните власти решиха да не им продават билети поради страх от безредици.

Първият човек в УЕФА говорейки за германска телевизия, оцени тази забрана като "лошо решение" и посочи, че е възможно да се въведе правило клубовете да не играят в собствените си градове, ако е забранено на гостуващи фенове да посещават мачовете им.

Местните власти първо забраниха на Наполи да продава билети на хора, живеещи в Германия, поради страх от нарушаване на обществения ред. Тъй като съдът отмени това решение, беше издадена нова забрана по искане на Айнтрахт, този път само за хора, живеещи във Франкфурт. 

Цитираният от "Труд" Чеферин каза, че е неприемливо "италианските власти просто да решат да забранят присъствието на нечии фенове".