Мачът за Суперкупата на Турция в Саудитска Арабия беше отменен заради мнението на местните власти

Мачът за Суперкупата на Турция между Галатасарай и Фенербахче няма да се състои. Отборите трябваше да играят в Саудитска Арабия, но поради изисквания на двата клуба, които не бяха приети от  местните власти, в последния момент срещата бе отменена, съобщи испанският вестник AS.

И двата отбора, както и Турската футболна федерация, не успяха да постигнат споразумение с властите на Саудитска Арабия, така че Фенербахче и Галатасарай отказаха да излязат на терена.

Клубовете искаха преди мача да бъде пуснат турският химн и да бъде изложен портрет на основателя на Турската република Мустафа Кемал Ататюрк. На знамето трябваше да бъде изписано мотото на Ататюрк: „Мир в страната и в целия свят...“. Освен това за годишнината на Турската република отборите щяха да носят тениски с образа на Ататюрк... Тези искания бяха напълно отхвърлени от саудитските власти. Предвид тази ситуация Галатасарай и Фенербахче обявиха, че този мач няма да се играе.

През деня се състояха извънредни срещи между двете страни. Турската футболна федерация съобщи, че мачът за Суперкупата ще започне с развяване на турското знаме, честване на стогодишнината и едноминутно мълчание в памет на загиналите турски войници. Освен това може да бъде пуснат националният химн.

Фенове на два турски отбора изразиха недоволство от своята футболна федерация и правителството на Саудитска Арабия. В резултат на това отборите останаха в хотелите си и не отидоха на стадиона в Рияд./БТА