Датският журналист Нилс Кристиан Фредериксен заяви, че не изпитва никакви лоши чувства към мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, въпреки че бе обект на остра атака от страна на Клоп след загубата на мърсисайдци от Манчестър Юнайтед в четвъртфиналите на ФА Къп.

Разочарованият от поражението Клоп избухна при един от въпросите на Фредериксен и прекъсна интервюто. Германският специалист бе запитан защо играчите му се показали обичайния интензитет в играта, който е типичен за тях. "Какво ти става? Това е тъп въпрос. Явно не си в добра форма, нямам нерви за теб", ядоса се Клоп и си тръгна.

Фредериксен разкри, че диалогът между двамата е продължил и след преждевременния край на интервюто. "Той продължи да крещи по мой адрес. Аз го последвах, защото ми се стори много странно", обяви репортерът. "Нормално е, за мен не е никакъв проблем, нито ще има проблем между нас в бъдеще. При следващото интервю отново ще бъдем приятели, от професионална гледна точка. Не мисля, че той ще ми се сърди, аз със сигурност не му се сърдя", допълни Фредериксен.

Той категорично отхвърли тезата, че думите на Клоп "не си в добра форма" са се отнасяли за физическото му състояние. "Изобщо не беше това. Първа, аз нямам наднормено тегло, но дори и да имах, той никога не би казал подобно нещо. Клоп не е такъв човек, няма никаква злоба в него. Той имаше предвид, че не съм във форма да задам добри въпроси, това е", каза Фредериксен.