Испанската футболна федерация публикува запис на разговор между главния съдия Сезар Сото Градо и реферите от ВАР на мача между Реал и Барселона в неделя в Мадрид, завършил 3:2 за домакините. В 28-ата мин възникна спорна ситуация на вратата на домакините, при която мнозина твърдят, че топката е минала голлинията.

Тогава след изпълнение на ъглов удар Ламин Ямал отклони топката към вратата, която бе уловина от вратаря Андрей Лунин, а след гледане на ВАР реферите решиха, че топката не е преминала голлинията.

Ето и самият разговор, публикуван от колегите от "24 часа":

ВАР: "Да проверим, Сезар, изчакай малко, не започвай играта."

Сото Градо: "Чакаме. Не, няма автоматична система за записване на голове. Чакаме ВАР. Може би беше гол. Не, няма автоматична система за записване на голове."

ВАР: "Серхио, спри в точката на контакт на топката с ръкавиците на Лунин. Изчакайте малко, защото правим 360-градусов изглед, защото нямаме ъгъла, от който се нуждаем."

Сото Градо: "Надяваме се. Ние не знаем".

ВАР: "Гледката е блокирана от тялото на Лунин. Чакай малко. Все още търсим доказателства. 360 градуса. Това не се вижда, това също, това също, и това, по-нататък, това също не се вижда..."

Сото Градо: "Не бързаме, това е много важно решение, не бързаме, проверете всички камери."

ВАР: "Вече  нямат. Потвърждаваме ли, че няма повече камери?"

Сото Градо: "Не бързаме. По-добре да изчакаме. Трябва да изчакаме."

VAR: "Сезар, ще подновим играта с ъглов удар, нямаме доказателства, че топката е преминала линията, така че играта се подновява с ъглов удар. Нямаме доказателства, че топката е преминала линията. Ъглов удар."

Президентът на "Барселона" Жоан Лапорта заяви, че клубът може да поиска преиграване на мача с "Реал", ако се докаже, че съдиите погрешка са отменили гол на каталунците в Ел Класико след удара на Ламин Ямал.